Часто чую від батьків таку фразу: ми поїдемо на літо в село запасатись вітамінами на зиму, там у нас малина, полуниця, овочі, фрукти...
Я вас дещо розчарую. Неможливо запастись усіма вітамінами надовго.
Річ у тім, що вітаміни є двох типів:
? жиророзчинні
? водорозчинні
Жиророзчинні вітаміни (А, Д, Е, К) ми можемо накопичувати в жировій тканині і
їхнє надходження кожного дня необов'язкове.
Натомість, водорозчинні (групи В1, В2, В6, В12, С, Н) виводяться з організму дуже швидко, через кілька годин,
тому планувати свій раціон потрібно так, щоб водорозчинні вітаміни надходили до нас щодня.
Найкращий метод зберігання сезонних овочів і фруктів це заморожування.
Що дозволить розтягнути задоволення і користь до зими.
І ще одне розчарування:).
Ваш консервний завод вдома доведеться закрити?!
Консервування овочів, фруктів, ягід з використанням високих температур, солі,
цукру не найкращий метод збереження їхньої біологічної цінності.
Колеги дієтологи, нутриціологи, ви згодні?